ZWEM INFORMATIE van Reddingsbrigade Waddinxveen


Tijden trainingen

Trainingen vinden plaats in Gouwebad ”de Sniep", op de volgende tijden:

 • Vrijdagavond
  A uur: 18:45 - 19:30
  Junior Redder
  B uur: 19:30 - 20:15
  Junior Redder en Zwemmend Redder
  C uur: 20:15 - 21:00
  Junior Redder, Zwemmend Redder en Gehandicapten zwemmen
  D uur: 21:00 - 21:45
  Zwemmend Redder en Life Saver
  E uur: 21:45 - 22:30
  Senioren zwemmen en Wedstrijd zwemmen
 • Zaterdagochtend
  W uur: 08:15 - 09:00
  Wedstrijd zwemmen
  Z uur: 09:00 - 09:45
  Junior Redder en Zwemmend Redder

De les duurt 45 minuten waarvan de kinderen in de laatste 5 minuten kunnen vrijzwemmen. De lessen bestaan zowel bestaan o.a. uit spel en conditionele oefeningen. Het plezier in de lessen en de zwemvaardigheid staan bij ons voorop.


Kleding

Op het examen en bij de lessen van Januari tot Juli dient de volgende kleding dragen:

 • Badkleding (zwembroek, badpak, bikini)
 • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
 • Lange broek tot op het enkelgewricht (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan) of rok tot over de knie
 • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)
 • Schoenen (plastic, leren of sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder stevige zool zijn niet toegestaan)

Het gebruik van normale (sport)brillen is toegestaan. Zwembrillen om de ogen te beschermen tegen direct contact met zwemwater, zoals duik- en chloorbrillen, zijn niet toegestaan. Duikbrillen, waarbij klaren mogelijk is, zijn alleen toegestaan op basis van medische indicatie en een toegekend schriftelijk dispensatieverzoek. (art. 2.1 ER)


Download - Kleding eisen
Download - Schoenen eisen

Omkleden

Kleding mag niet blijven hangen in de kleine omkleedcabines. Hiervoor zijn de kluisjes (50cent borg). Bij omkleden in de grote hokken is het verzoek aan de ouders om dit te doen in het hok van het geslacht van de ouders, niet van de kinderen. Er zijn soms klachten van bijvoorbeeld wat oudere meisjes over vaders die hun jonge dochter omkleden in het dameskleedhok of andersom. Kleding mag in de grote hokken blijven hangen, maar verstandiger is het om ze in een kledingkluisje te stoppen.


Foto- of filmopnames

Het kan zijn dat er foto- of filmopnames worden gemaakt tijdens de activiteiten. Deze kunnen worden gebruikt op de website, de facebook pagina van de WRB, een kranten artikel of andere openbare media. Je kunt ons namelijk vinden op www.reddingsbrigadewaddinxveen.nl en op Facebook onder Waddinxveense Reddingsbrigade. Mocht er bezwaar zijn tegen opnames, neem dan contact op met het secretariaat.


Overige vragen

Tijdens de lessen is er een uurhoofd aanwezig die u kunt aanspreken voor eventuele vragen en kunt herkennen aan het rode shirt met daarop Waddinxveense Reddingsbrigade. Ons kader kunt u herkennen aan de gele of rode t-shirts met daarop Waddinxveense Reddingsbrigade. Heeft u een vraag spreek één van de kader leden dan gerust aan, zij verwijzen u door naar de juiste persoon die uw vraag kan beantwoorden.


Een keer komen kijken? Of een keer meezwemmen?